S početkom ljetnih praznika u Općinsko" /> U ponedjeljak započinje Olimpijada čitanja 2024. - Olimpijada čitanja 2024. - Jelsa
Disable Preloader

Novosti

S početkom ljetnih praznika u Općinskoj knjižnici i čitaonici Jelsa započinje program Olimpijada čitanja 2024. Program je namijenjen učenicima od završenog 1. razreda do završenog 4. razreda osnovne škole kojim se potiče čitanje iz užitka. Knjižnica ovaj program provodi u suradnji s osnovnom školom Jelsa, a na sudjelovanje se pozivaju i učenici okolnih škola. 


Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se u Općinskoj knjižnici i čitaonici Jelsa od 24.6. do 14.7.2024. Prilikom prijave sudionici će primiti dnevnik čitanja u koji će bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama i pokazati ih knjižničarima prilikom vraćanja knjiga. Za svaku pročitanu knjigu osvajaju bedž u dnevnik. Za zlatnu medalju potrebno je sakupiti ukupno 20 bodova. Učenici se mogu prijaviti i  na web stranici Olimpijade čitanja i napraviti svoj profil, pronaći knjige koje žele pročitati te ih ocijeniti i komentirati. „Najbolji“ dnevnici čitanja i komentari knjiga na web stranici, također će se nagraditi. Odjednom učenici mogu posuditi dvije knjige u istom danu.


U ovaj program originalno je osmislila Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" iz Koprivnice koja Olimpijadu čitanja provodi od 2016. godine. U Koprivnici je kroz godine sudjelovalo je više od 1124 djece te je pročitano ukupno 9587 knjiga. Dječji knjižničari izrađuju popise knjiga po razredima, letke, dnevnike čitanja i vode evidenciju pročitanih knjiga. Na popisima knjiga za čitanje nalaze se i knjige za djecu s poteškoćama u čitanju. Na kraju ljeta, uz Međunarodni dan pismenosti, organizira se završna svečanost na kojoj se dodjeljuju medalje i diplome. 


Pozivamo djecu da ne propuste uključiti se, usavršiti svoje vještine čitanja, zabaviti se, obogatiti svoje iskustvo čitanja i pritom osvojiti medalje. Dodatna motivacija je i izbor knjiga u dostupnoj tražilici, a popis svih knjiga za čitanje po razredima dostupan je na poveznici: https://www.olimpijadacitanja.org/default_popis.asp?n=3 .


Program financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Koprivnica i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.
Natrag
scroll to top